Lidt om Maine Coon kattens historie


 

En skat fra Amerika

Pioneren inden for amerikanske racekatte, Maine Coon-katten, dukkede op i midten af det 19. århundrede i Maine, den nordøstlige stat i USA. Dens sande oprindelige fortaber sig i historiens tåger.
 

Legendarisk oprindelse...

Aldrig har der været så megen diskussion om en katteraces oprindelse. Den mest søgte historie går ud på, at Maine Coon-katten var resultatet af en kærlighedsaffære mellem en vildkat og en vaskebjørn ("racoon" på engelsk, som ofte forkortes til "coon").

Andre hævder, at katten er af fransk oprindelse, nemlig fra angorakatte, som dronning Marie-Antoinette overgav til en kaptajn på et skib, der var på vej til den nye verden, hvor kattene formerede sig med de lokale katte. Andre igen påstår, at kattene nedstammer fra katte, der blev bragt til Amerika af vikingerne. Katten er dog nok nærmere resultatet af naturlig krydsning mellem langhårede asiatiske katte og korthårede amerikanske katte.
 


.. og en succes, der nu er blevet en legende

Selv om den oprindelig var vild, flyttede Maine Coon katten ind hos folk på landet, hvor den hurtigt blev værdsat for sine evner som jæger. Den vakte opdrætternes interesse, og allerede i 1860 blev den umådelig populær på katteudstillinger, selv om den dog blev overskygget af andre racer indtil 1950, hvor den første Maine Coon klub blev grundlagt.

 

 Som Fugl Føniks rejste den sig igen, og racen opnåede officiel anerkendelse i 1980, hvor Maine Coon katten drog ud for at indtage Europa, hvor den hurtigt blev meget populær. I dag er den en af de mest populære racekatte.

 

Portræt

Et rent og skært naturligt vidunder...

Allerede ved første øjekast kan man se, at Maine Coon katten er noget helt for sig selv. Det er ikke kun dens udseende, der gør den til noget særligt, men så sandelig også dens størrelse - Maine Coon katten er nemlig verdens største racekat!
 

Den uimodståelige fremtræden som en los...

Med sine duskede ører, kraftige pels og store krop minder Maine Coon katten i sin fremtræden om en los. Den har den samme enestående ynde som f. eks. en panter eller en puma. Denne majestætiske kat betager alle.
 

En pels, der både er overdådig og helt særegen

Livet i et barsk klima uden underpels betød, at Maine Coon katten blev nødt til at udvikle pels for at kunne beskytte sig effektivt mod det kolde og barske vejrlig. Fordelingen af pelsen er meget karakteristisk: kort på ryggen og skuldrene og længere på resten af kroppen. Men det mest slående er dog, at pelsen er lige så skinnende, som den er blød - det er intet under, at folk er så fascinerede af denne pels.
 

Bemærkelsesværdig fremtoning...

Og Maine Coon katten er i sandhed bemærkelsesværdig. Med en højde på ca. 40 cm. og en gennemsnitsvægt på mindst 8 kg. for hanner er den ikke til at komme udenom. Kattens imponerende fysik ledsages på harmonisk vis af en kraftfuld muskulatur.

Kilde Royal Canin Maine Coon 31 - 2003